Centrul de asistență pentru clienți Saxo Bank A/S.

Ordinele Stop sunt declanşate de preţurile bid (de vânzare) sau ask (de cumpărare)?

Ordinele Stop pentru cumpărare sunt executate atunci când preţul de piaţă pentru cumpărare (ask) atinge nivelul stop, iar ordinele stop pentru vânzare sunt declanşate atunci când preţul de vânzare (bid) atinge nivelul stop. 

Ordinele Stop sunt completate la preţuri transparente, iar peste 99%+ din ordinele Stop cu perechi valutare de lichidităţi precum EURUSD, vor fi completate la nivelul preconizat, stabilit de client.

În unele cazuri, ordinele stop pot fi executate sub nivelul stabilit de client pentru ordinele de vânzare şi peste nivelul stabilit de client pentru ordinele de cumpărare. Această procedură este cunoscută sub numele de „slippage" (modificarea încadrării), iar informaţiile suplimentare sub forma statisticilor de completare a istoricului ordinului Stop pot fi vizionate pe site-ul web Saxo Bank, prin clic aici.  

Ordinele de cumpărare Stop if Bid sunt declanşate la nivelul bid al instrumentului tranzacţionat, dar sunt executate la nivelul bid plus spread-ul clientului, care minimalizează riscul de modificare a execuției.

Ordinele de vânzare Stop if Offered sunt declanşate la nivelul ask al instrumentului tranzacţionat, dar sunt executate la nivelul ask minus spread-ul clientului, care minimalizează riscul de modificare a execuției.

Alt tip de ordin Stop este ordinul Stop Limită, care este declanşat la nivelul stop stabilit de client, dar este plasat sub forma unui ordin limită la nivelul limită stabilit de client. Aceasta este o altă metodă de minimalizare a riscului alunecării nivelului prețului Stop. 


 

Articole similare

Deschide cont in danemarca Obtinere demo